Ricottový koláč

ricottovy-kolac_1

 

Ricottový koláč

Tento recept je neskutečně jednoduchý, zvládne ho opravdu každý. Navíc chutná naprosto skvěle, je výborný na snídani či svačinu, díky vysokému obsahu bílkovin Vás zasytí na dlouhé hodiny. Recept je bez mouky a bez cukru. Stačí jen upéct korpus, vyrobit si domácí nutellu a na ozdobení můžete použít libovolné ovoce nebo třeba kokosové chipsy. Pokud se Vám nechce dělat s nutellou, můžete na koláč namazat marmeládu nebo arašídové máslo. Variant je opravdu hodně, záleží na co máte chuť  :-)

 

Ingredience:

Riccottový koláč

400g ricotty

125g lučiny

2 lžíce kokosového oleje (rozehřátého)

1 lžíce šťávy z citrónu

vanilková esence

2 lžíce mandlové mouky

2 vejce

stévie podle chuti

lesní plody nebo kokosové chipsy na ozdobení

 

Domácí Nutela

1 lžíce kokosového oleje

1/3 hrnku rýžového sirupu

½ hrnku kakaa

1 hrnek ořechů bez slupky (vlašské ořechy, kešu, mandle)

Kapka stévie

½ hrnku kokosového mléka

2 lžíce mandlové nebo kokosové mouky

 

Postup

Troubu předehřejeme na 160°C.

Nejdříve si upečeme korpus. Smícháme ricottu, lučinu, rozehřátý kokosový olej a další ingredience ve velké misce a připravíme si formu na pečení. Ideálně kulatá na dort. Vymažeme si ji máslem nebo vyložíme pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme 30 – 35 minut. Hotový ricottový korpus necháme vychladnout a pak už jen zdobíme dle libosti :-) Já vyzkoušela maliny a pak kokosové chipsy. Oboje bylo fenomenální!

Dobrou Chuť!!!

 

   

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.