Zkuste podzimní Dýňový koláč bez cukru

 

podzimni-recept-dynovy-kolac

 

 Podzimní Dýňový koláč bez cukru

 

Pokud milujete nasládlou chuť dýně a zrovna Vám doma jedna leží, vyzkoušejte třeba tento zdravý Dýňový koláč bez cukru. Je ideální jako snídaně, svačinka nebo jen tak :-) 

Hotový koláč doporučujeme podávat s ořechy a když budete mít chuť na trochu sladší variantu, můžete pokapat třeba rýžovým sirupem. 

 

Korpus:

150 + 50 g drcených ovesných vloček

40 g kokosového tuku

120 g přezrálého banánu

1 lžíce kakaa

 

 

Náplň:

200 g dýně bez slupky (hokaido)

1 lžička kokosového tuku

500 g měkkého polotučného tvarohu

80 g přezrálého banánu

2 vejce

40 g rýžového sirupu

Citronová kůra z ½ citronu

1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu

 

recept dyne

 

Postup:

1.Troubu předehřejte na 190 ⁰C, plech vyložte pečícím papírem. Dýni nakrájejte na drobné kostky a promněte s kokosovým tukem. Vložte do trouby a pečte doměkka..

2. 150 g drcených vloček promixujte s banánem, kokosovým tukem s kakaem Vpracujte do směsi zbytek vloček.

3.Vyložte formu pečícím papírem – jak dno, tak okraje. Troubu ztlumte na 170 ⁰C.

4.Na dno formy rozetřete hmotu na korpus. Rovnoměrně uhlaďte.

5.Připravte si náplň. Vychladlou dýni promixujte s tvarohem, rýžovm sirupem, škrobem, citronovou kůrou a banánem. Přimíchejte vejce.

6.Na korpus nalijte směs a pečte v troubě tak dlouho, dokud se nepřestane prostředek vlnit.

 

 

Dobrou chuť!

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.