Ricottový koláč
Tento recept je neskutečně jednoduchý, zvládne ho opravdu každý. Navíc chutná naprosto skvěle, je výborný na snídani či svačinu, díky vysokému obsahu bílkovin Vás zasytí na dlouhé hodiny. Recept je bez mouky a bez cukru. Stačí jen upéct korpus, vyrobit si domácí nutellu a na ozdobení můžete použít libovolné ovoce nebo třeba kokosové chipsy. Pokud se Vám nechce dělat s nutellou, můžete na koláč namazat marmeládu nebo arašídové máslo. Variant je opravdu hodně, záleží na co máte chuť :-)
Ingredience:
Riccottový koláč
400g ricotty
125g lučiny
2 lžíce kokosového oleje (rozehřátého)
1 lžíce šťávy z citrónu
vanilková esence
2 lžíce mandlové mouky
2 vejce
stévie podle chuti
lesní plody nebo kokosové chipsy na ozdobení
Domácí Nutela
1 lžíce kokosového oleje
1/3 hrnku rýžového sirupu
½ hrnku kakaa
1 hrnek ořechů bez slupky (vlašské ořechy, kešu, mandle)
Kapka stévie
½ hrnku kokosového mléka
2 lžíce mandlové nebo kokosové mouky
Postup
Troubu předehřejeme na 160°C.
Nejdříve si upečeme korpus. Smícháme ricottu, lučinu, rozehřátý kokosový olej a další ingredience ve velké misce a připravíme si formu na pečení. Ideálně kulatá na dort. Vymažeme si ji máslem nebo vyložíme pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme 30 – 35 minut. Hotový ricottový korpus necháme vychladnout a pak už jen zdobíme dle libosti :-) Já vyzkoušela maliny a pak kokosové chipsy. Oboje bylo fenomenální!
Dobrou Chuť!!!