Zázvorový džus s kurkumou a medem
V období chřipek a všelijakých viróz naše imunita potřebuje občas pořádně nakopnout. Jedním z takových “pořádných kopanců“ může být i výtečný Zázvorový džus s kurkumou a medem. Ideální hlavně pro ty, co milují jeho výraznou chuť. Pro méně odvážné stačí jen přidat více medu :-)
Co potřebujeme
- 3 litry vody
- 250g oloupaného zázvoru
- Šťávu z citronu
- Kurkumu
- Med
Postup
Závor oloupejte a následně nakrájejte na malé kousky. Vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, stačí povařit cca 5 minut. Déle je zbytečné. Poté přeceďte přes plátýnko nebo cedník a nechte vychladnout. Mezitím si vymačkejte jeden citron. Až do vychladnutého nápoje přidejte šťávu z citronu, ať se nám vysokou teplotou nezničí potřebné vitaminy. Dříve určitě ne. Dále pak 1-2 lžičky kurkumy a oslaďte podle chuti medem. Zázvorový džus je na světě! :-)
Můžete ho pít jak vlažný, tak i studený z lednice. Dobře uskladněný v ní vydrží i celý týden. Od teď se Vám budou bacily vyhýbat obloukem. Džus doporučujeme pít 2x denně. Ideálně ráno před odchodem do práce a večer jako vzpruhu po náročném dni.